Tere tulemast meie blogisse!

Millised muutused on toimunud tänapäeva maailmas ja kuidas nad on mõjutanud turismi sektorit? Põgusa ülevaate sellest saate just siin! Ka Teie arvamused, kogemused ja ettepanekud on oodatud.

neljapäev, 4. november 2010

UUS TREND - VALIMISTURISM?

Tiivustatuna eile õhtul ETV saatest "Pealtnägija" ... .

Nimelt oli eile saates avateemaks uus "turismitrend" valimisturism, mis aktiveerub viimastel aastatel ainult ja just valimiste eel. Tegu siis omapärase n.ö. trendiga - enne kohalikke valimisi rikastub mõne valla valimisõigustega kodanike hulk märkimisväärselt. Nn. uued kodanikud ehk siis turistid saabuvad valda "elama" - elukohaks tihtipeale maja, mis tegelikult elamiseks mitte just kõlbulik ja seda nad teevad vahetult enne valimisi. Ilmselt nii mitmedki neist "turistidest" pole oma n.ö. uue valla ja kodukoha tegemistest mitte mingilgi määral teadlikud, vaid koostöös teatud organitega-indiviididega müüvad lihtsalt enda kui valija staatust. Paraku pole kuulnud, kui aktiivselt mujal maailmas selline "turismitrend" töötab, aga lähtudes üleüldiselt poliitika olemusest võib arvata, et no küllap töötab ikka:). Mõni trend on seega ilmselt paratamatu - "Pealtnägija" tõi selle lihtsalt suurema auditooriumi ette, kuigi ega vast enamik televaatajaid "valimisturismi" üle väga ei imestunud.

Igal juhul vast võib nüüd ennustada, et "valimisturism" kui trend on hetkel suhteliselt popp - sest valimised ja sellega seonduv ju lausa juba trügib aknast-uksest sisse:)

Lisalugemist antud teema ja saate kohta meediast:
http://www.postimees.ee/?id=336558
http://uudised.err.ee/index.php?06218690

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar