Tere tulemast meie blogisse!

Millised muutused on toimunud tänapäeva maailmas ja kuidas nad on mõjutanud turismi sektorit? Põgusa ülevaate sellest saate just siin! Ka Teie arvamused, kogemused ja ettepanekud on oodatud.

kolmapäev, 20. oktoober 2010

KUI RAHA EI OLE, SIIS ISTU KODUS? VÕI PUHKAME HOOPIS KODUS?

Kas Sa oled mõelnud, kuidas puhatakse mujal? Mida teevad inglased, kui neil on koolivaheaeg, või ameeriklased, et pääseda kodusest rutiinist? Teadagi on paljusid riike mõjutanud üleilmne majanduslangus ning seeläbi on pidanud ka inimesed muutma omi harjumusi ning hakanud hoidma kokku puhkuselt. Nii sai USA-s populaarseks staycation, mis tähendab puhkuse veetmist kodus või kodu läheduses.
Staycation on omamoodi tegelikult väga hea idee puhkuse planeerimiseks. Kes meist on läbi käinud oma kodumaakonna või üldse Eesti erinevates paikades? Omaltpoolt arvan, et vähe on neid, kes seda teinud on. Käiakse ikka ju põhilistes Eesti sihtkohtades: suvel - saared ja peamised liivarannad, viimastel aastatel koguvad popuaarsust eriti Lemme ja Krapi, talvel aga suusatamas Kuutsemäel.
Ka inglased ja ameeriklased on olnud enamasti välisturistid; nüüd on nad aga avastanud enda jaoks koduse puhkuse. Kodu plussiks on kokkuhoid majutuselt, toitlustuselt ja muudelt teenustelt, ent ebameeldiv on siiski see, et koduses keskkonnas hakkavad puhkajat jälitama kohustused - töö ja kool.
Samuti on plussiks kodumaakonna tundmaõppimine, mis toob võimalusi tutvuste aretamiseks ning oskaja ettevõtja võib märgata kodumaakonnas kohti, kuhu tulevikus võiks midagi rajada, sest avastamata sihtkohti on igas maakonnas, puuduvad ainult need, kes neid avastaks.
Aga kuidas puhata kodus nii, et seda puhkust võib tõesti pidada puhkuseks?
Kõigepealt tuleks käia läbi infot pakkuvad lehed netis, uurida turismiinfost oma kodukoha kohta või vaadata raamatuid, mis sisaldaks kodukohast huvitavaid fakte. Järgnevalt tuleb leppida kokku kuupäevad, millal puhkus veedetakse. Et vähendada kohustuste peaketungi, võite aga puhkusekaaslastega leppida kokku, et olete näiteks IT-maailmast eemal. Lõpuks aga oleks soovitav kokku leppida reisikava, mille järgi teha väljasõite vaatamisväärsuste juurde.:)
Järgnevalt aga mõned kasulikud lingid, kust leida infomaterjali:

2 kommentaari:

  1. Olen ka seda meelt, et raha vähesus ei tähenda veel puhkusest loobumist. Eestimaal on väga palju lahedaid kohti, mida saab ka väikese eelarvega külastada ja täiel meelel nautida.
    Ühe soovitusena siinkohal Lahemaa ja Sagadi mõis http://www.sagadi.ee/et saab nautida nii loodust, kultuuri ja seda kõike väga tagasihoidliku summa eest!

    VastaKustuta
  2. väga meeldiv soovitus:)
    polegi Põhja-Eestit ammu trehvanud.. Viimati tegin Põhja-Lätis tiiru peale.. Põhja-Läti on Pärnumaale parajalt lähedal ja sealt leidsime sellise koha nagu Gauja Rahvuspark.. seal on kõrged liivakivikaljud ning kui osata otsida.. saab neile parajalt ligidale ning vaated on väärt külastamist..
    kui aga minna Lätti, siis tuleb arvestada, et Läti politsei armastab võtta rajalt maha uuemaid Eesti numbrimärgiga autosid.. Seega vana Golf oleks parem valik:)

    VastaKustuta